Back to Top

Spørgsmål og svar

Her kan du finde svar på mange af dine spørgsmål

Er faldskærmsspring farligt?

Kommer an på hvad du sammenligner med. En stor engelsk undersøgelse i 2018 viste at spille golf og tilhørende følgeulykker heraf var farligere end at springe faldskærm. Laver man en hurtig googlesøgning, ser man hurtigt at fodbold og hestesport er farligere end faldskærmsspring

Er der nogen speciel påklædning?

Løbetøj og løbesko passer godt til at springe faldskærm. Tøjet må ikke være for stramt og ikke for flagrende. Skoene skal være behagelige. Du kan ikke springe med stilletter

 

Alkohol og stoffer

Alkohol og stoffer passer ikke ind i faldskærmssporten. Der er nultolerance i forhold til alkohol og stoffer.

Alder

Er det tandemspring du har lyst til, så kan alle aldre prøve det. Er du under 18 år skal du have dine forældres eller værges tilladelse til at må springe. Er det solospring du ønsker, skal du være 16 år for at må deltage i kurset og springe. Har du et barn som skal have et tandemspring, skal du være forberedt på at vi gerne vil have en snak med barnet inden det skal ud at springe, vi vil gerne være sikker på at det er barnets eget ønske at springe.

Helbred

Hvis du skal springe tandem, skal du blot have et ganske almindeligt helbred og være almindelig mobil. Har du en skavank af en eller anden slags, så finder vi også nok ud af det, men det kræver ofte at vi lige taler sammen først. Vi har sprunget med folk som har handicaps eller på anden måde fysisk udfordret. Skal du springe solo, kræver det lidt mere, men er du en person blandt gennemsnittet, så intet problem. Ring eller skriv hvis du er i tvivl. Værste fald, beder vi dig om at kontakte egen læge, så er vi sikre.

Forsikring

Du skal selv sørge for at forsikre dig selv. Igennem klubben og klubbens overordnede organisation, Dansk Faldskærms Union, er du dækket 3. mand, det vil sige de ulykker du kan finde på at lave, som involverer andre. De fleste forsikringsselskaber har intet problem med at du tager et tandemspring eller et solokursus, men du skal være opmærksom på at mange forsikringsselskaber vil have du tegner for farlig sport, hvis du dyrker faldskærm som hobby. Er du i tvivl, så ring til din forsikring. Det kunne jo være at det også var tiden at skifte selskab.